Deze muffins zijn volledig plantaardig maar nog belangrijker “geheel”. Gemaakt met haver, amandelen, gedroogde abrikozen en plantaardige melk. Ontdek hieronder hoe ik ze heb gemaakt en wie ze heeft goedgekeurd. (English below / Italiano sotto)
…
Ik denk er al een tijdje aan om een product te ontwikkelen om op de markt te brengen om mensen te helpen die voor zichzelf willen zorgen. Ik wil deze mensen helpen om zelf een taart te bereiden die niet alleen lekker, mooi, ethisch is maar ook en vooral rijk aan voedingsstoffen. Ook omdat … wie echt iets aan zijn leven wil veranderen en idealiter ook nog herstellen van een chronische ziekte, de handen uit de mouwen moet steken en weer de keuken in moet. Maar niet iedereen heeft een Thermomix waarmee je een perfect meel kunt maken door amandelen, haver en gedroogde abrikozen te malen. Daarom dacht ik al bij de 2e en 3e Blije Taarten Actie om een Blije Taart Pakket met het recept en de preparaat uit te delen.
Maar met dezelfde voorbereiding om de basis van de taart te maken, kun je nog veel meer dingen doen! Deze muffins zijn er één van. Supersimpel en snel.
Ingrediënten:
Aan de reeds geteste mix van de taart basis (in dit geval gemaakt met 150 g havervlokken, 100 g amandelen, 100 g gedroogde abrikozen) heb ik 2 theelepels psyllum zaden, 2 theelepels natuurlijke gist op basis van wijnsteen, 1 theelepel kaneel en de geraspte schil van een halve citroen (biologisch) en ca. 250 ml havermelk.
Ik heb alles gemengd, in elke muffinvorm anderhalve eetlepel deeg gegoten en ongeveer 18 minuten in de oven op 180 graden gebakken.
Ze zijn goedgekeurd door mijn lieve vriendin en partner in crime Ylenia Motta, vegan chef bij het vegan restaurant Gare du Nord hier in Rotterdam. Met Ylenia had ik het genoegen om afgelopen september 5 dagen non-stop te koken ter gelegenheid van een retraite en ik kan garanderen dat wat ze kookt een voorsprong heeft! Dus ik maak van deze gelegenheid gebruik om haar wat publiciteit te geven omdat ze het verdient: Ylenia verzorgt niet alleen de afhaalmaaltijden van restaurant Gare du Nord in het weekend (gezien de huidige COVID-situatie), maar geeft ook online (Ayurvedische) kook- en voedingslessen. Nu en dan geef ik mezelf een cadeau en vraag ik haar om mij een complete Ayurvedische massage te geven. Een echt wondermiddel voor lichaam en geest! Als je met haar in contact wilt komen kan dat via haar IG profiel en FB pagina.
Ah, en om terug te gaan naar muffins, behalve dat ze door haar zijn goedgekeurd, hebben mijn kinderen ze ook goedgekeurd, wat geen geringe prestatie is! Wat zeg je… zou jij het preparaat willen kopen? Voor het geval… hoor ik het graag!
…
.
🇬🇧
These muffins are completely vegetable but more importantly “complete”. Made with oats, almonds, dried apricots and vegetable milk. Find out below how I made them and who approved them.
…
For some time I have been thinking of developing a product to be put on the market in order to help people who want to take care of themselves. I would like to help these people to prepare a cake on their own that is not only good, beautiful, ethical but also and above all rich in nutrients. Also because … those who really want to make a change in their life and ideally also recover from a chronic illness, must roll up their sleeves and get back into the kitchen. But not everyone has a Thermomix that allows you to create a perfect flour by grinding almonds, oats and dried apricots. This is why I already thought at the 2nd and 3rd Blije Taarten Actie to distribute a package with the recipe.
But with the same preparation to make the base of the cake you can do many other things! These muffins are one of them. Super simple and fast.
Ingredients:
To the already tested mix to make the base of the cake (made in this case with 150 g of oat flakes, 100 g of almonds, 100 g of dried apricots) I added 2 teaspoons of psylla seeds, 2 teaspoons of natural yeast based on cream of tartar, 1 teaspoon of cinnamon and the grated zest of half a lemon (organic) and approx. 250 ml of oat milk.
I mixed everything, poured 1 and a half tablespoons of dough into each muffin mold and cooked them in the oven for about 18 minutes at 180 degrees.
They have been immediately tested and approved by my dear friend and partner in crime Ylenia Motta, vegan chef at the vegan restaurant Gare du Nord here in Rotterdam. With Ylenia I had the pleasure of cooking 5 days non-stop last September on the occasion of a retreat and I can guarantee that what she cooks is really special ! So I take this opportunity to give her some publicity because she deserves it: in addition to managing the take away of the Gare du Nord restaurant during the weekend (given the current COVID situation), she also gives (Ayurvedic) cooking and nutrition lessons online. Every now and then I give myself a gift and ask her to give me a complete Ayurvedic massage. A real cure-all for the body and soul! If you want to get in touch with her, you can do it through her IG profile and her FB page.
Ah, and going back to the muffins, as well as being approved by her, my children have also approved them, which is no small feat! What do you say … would you buy the preparation base? In case … I’d like to know!
…
.
🇮🇹
Questi muffins sono completamente vegetali ma ancora più importante “integri”. Fatti con avena, mandorle, albicocche secche e latte vegetale. Scopri sotto come li ho fatti e chi li ha approvati.
…
Da tempo sto pensando di sviluppare un prodotto da mettere sul mercato in modo da aiutare le persone che vogliono prendersi cura di sé stesse, aiutandole a preparare da sole una torta che non sia solo buona, bella, etica ma anche e soprattutto ricca di elementi nutritivi. Anche perché… chi vuole veramente fare un cambiamento nella vita e idealmente anche guarire da una malattia cronica, deve tirarsi su le maniche e rimettersi in cucina. Ma non tutti hanno un bimby che consente di creare una farina perfetta macinando mandorle, avena e albicocche secche. Per questo pensai già in occasione della 2° e 3° Blije Taarten Actie di distribuire un pacchetto con la ricetta.
Ma con lo stesso preparato per fare la base della torta si possono fare tante altre cose! Questi muffins sono una di quelle. Super semplici e veloci.
Ingredienti:
Al già collaudato mix per fare la base della torta (fatta in questo caso con 150 g di fiocchi di avena, 100 g di mandorle, 100 g di albicocche secche) ho aggiunto 2 cucchiaini di semi di psillo, 2 cucchiaini di lievito naturale a base di cremor tartaro, 1 cucchiaino di cannella e la buccia grattugiata di mezzo limone (bio) e ca. 250 ml di latte di avena.
Ho mescolato il tutto, versato 1 cucchiaio e mezzo di impasto in ognuna forma per muffin ed ho fatto cuocere in forno per circa 18 minuti a 180 gradi.
Sono stati immediatamente testati e approvati da… po’ po’ di meno che la mia cara amica e partner in crime Ylenia Motta, vegan chef del ristorante vegano Gare du Nord qui a Rotterdam. Con Ylenia ho avuto il piacere di cucinare 5 giorni non stop lo scorso Settembre in occasione di un ritiro e posso garantire che quello che cucina ha una marcia in più! Colgo l’occasione quindi per farle un po’ di pubblicità perché se la merita: Ylenia oltre a gestire il take away del ristorante Gare du Nord nel fine settimana (vista la attuale situazione COVID), fa anche lezioni di cucina e nutrizione (ayurvedica) online. Ogni tanto mi faccio un regalo e le chiedo di farmi un massaggio ayurvedico completo. Un vero toccasana per il corpo e l’anima! Se volete mettervi in contatto con lei potete farlo tramite il suo profilo IG e la sua pagina FB.
Ah, e tornando ai muffin, oltre che da lei sono stati approvati anche dai miei figli, che non e’ poco! Che dite… voi comprereste il preparato? Nel caso… fatemelo sapere.