Chantal Straver heeft mij gevraagd om de maaltijden te verzorgen tijdens het retreat die Doyo Trainingen organiseert tussen 6 en 12 September 2021. Ik had haar Persoonlijk Leiderschap cursus afgelopen jaar gevolgd en wat ik toen geleerd heb ben ik nog steeds aan het toepassen in mijn leven. Ik voel dankbaar dat ik nu haar met mijn kookkunsten kan ondersteunen en heb al heel erg zin in. De cursus van Chantal is al een juweeltje. Ik zal zorgen dat het eten ook mooie herinneringen zal opleveren. Wie zou inderdaad deze tartelletten vergeten?
…
Vanochtend ging ik bij Chantal langs om de voorbereidingen voor de cursus in September in gang te zetten. Ik kan natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus ik ging in de ochtend even snel iets in elkaar draaien.
Deze tartelletten zijn zo mooi als simpel. Wat je wel nodig hebt is een mixer, in mijn geval de thermomix. Ik heb 50 g amandelen, de schil van halve citroen en 200 g havervlokken voor 15 seconden gemalen op het snelste toestand en dan 100 g gedroogde abrikozen toegevoegd en nog 15 seconden verder gemalen tot een soort bloem. Dan heb ik water toegevoegd totdat de bloem een mengsel is geworden.
Ik heb het mengsel in 8 balletjes van ongeveer 50 g verdeeld, uitgerold en in de oven gebakken voor ongeveer 10 minuten op 180 graden. Eens afgekoeld, heb ik een appel-rabarber crème op de bodem gedaan en de tartellette met aardbeien gedecoreerd. In plaats van crème zou je ook (liever suikervrij) jam kunnen gebruiken natuurlijk.
Wellicht in September zullen de cursisten de appel versie met roosjes proeven, die beter passen in het seizoen. Anyway, een blije taart zal zeker niet ontbreken. De trainer Chantal heeft ze alvast geproefd en goedgekeurd.