Een kleurrijk en geurig zomers bijgerecht, zowel simpel als lekker, eventueel om te toveren tot het hoofdbestanddeel van een vegetarisch gerecht. Natuurlijk perfect op een broodje!
Dit bijgerecht kan ook van tevoren worden bereid om in de koelkast bewaard te worden. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder.
…
Dit is absoluut mijn favoriete manier om paprika’s te eten. Het is super simpel, je hebt alleen wat tijd en geduld nodig om het vel van de paprika eraf te halen. Lekker op een broodje, of in salades of op pizza natuurlijk. Hier onder het recept step by step en het pdf voor het recept in het Italiaans.
…
Clicca qui per il pdf con ricetta in Italiano > Peperoni arrosto spellati
…
Ingrediënten, zo nodig
Paprika’s, knoflook, olijfolie, verse kruiden zoals basilicum of munt
Bereiding
Was de paprika’s, droog ze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 1 uur in de oven op 180 graden en draai ze elke 20 minuten om. Als de huid verschroeid is, haal je ze uit de oven en doe ze in een papieren zak. Laat minimaal een uur rusten.
Open na een uur de zak. Nu zou de schil van de paprika gemakkelijk moeten loslaten. Ontdoe ze vervolgens volledig van de schil en interne zaden. Zodra de schil is verwijderd, snijdt je ze in grote stukken en plaatst je ze in een glazen pan. Als een laag klaar is, bedek je deze met olijfolie, dungesneden knoflook en verse basilicum (of munt) bladeren, grof gehakt met je handen. Ga door totdat alle paprika’s op zijn. Bewaar in de koelkast.
…
Deze paprika’s had ik afgelopen week gemaakt met paprika’s uit Italie, besteld via Sicitrus (af en toe…kan ik de smaak van mijn land niet weerstaan!). Dit is hoe ik deze geroosterde paprika’s gebruikt hebt op de pizza’s van afgelopen vrijdag. Als je geen pizza bakt, zou jij dit ideeën kunnen gebruiken ook op een (door de helft gesneden) Turkse brood, bijvoorbeeld.
Pizza alle verdure (vegan): tomaat, ui, courgettes, tomatoes, geroosterde paprika’s en zelf gemaakte basicum pesto (met pijnboompitten en walnoten).
Pizza bianca ai peperoni: tomaat, mozzarella, geitenkaas met fenegriek, geroosterde paprika’s en tomaatjes.
BUON APPETITO!