Deze cake behoort tot het perfecte ochtend “comfort food”. Gemaakt met alleen plantaardige ingrediënten, natuurlijke suikers en glutenvrije havervlokken. Als je van lekker en gezond houdt, is dit het recept voor jou. Zo gemaakt! Maar let op… eens gebakken, is lastig om de verleiding weer te staan!
…
Afgelopen weekend had ik nog in de koelkast een zakje ingrediënten voor de basis van de Blije Appeltaart, reliek van de 3e Blije Taarten Actie. Ik had de ingrediënten niet om een appeltaart te bakken, dus kwam ik op het idee om het anders te verwerken. Zo heb ik ook geëxperimenteerd met de veelzijdigheid van de ingrediënten in het pakket!
De inhoud van het zakje was: 200 g glutenvrij havervlokken en 100 g gedroogde abrikozen, gemalen tot meel. Ik heb een thermomix, dus deze handeling is eenvoudig. Ik kan niet garanderen dat met alle mixer hetzelfde resultaat bereikt kan worden… maar ik hoor graag van jullie of het gelukt is! En als het niet zo zou zijn of je hebt geen mixer, mijn advies is om 250 g havermeel + 50 g kokosbloesemsuiker te gebruiken. Het resultaat zal niet veel anders worden, verwacht ik.
Anyway, hier onder de ingrediënten, aan de slag!
Ingrediënten:
200 g glutenvrij havervlokken en 100 g gedroogde abrikozen, gemalen tot meel, 50 g amandelmeel (of amandelen te malen tot meel samen met de vorige ingrediënten), 100 g pompoenpulp (in de oven gebakken), 1 lepel koekkruiden, 125 ml ahornsiroop, 125 ml amandelmelk, 75 g cranberries, 1 zakje natuurlijke bakpoeder op basis van wijnsteen (ca. 17 g), 1 snufje fijne grijze zout
Bereidingswijze:
Zet de oven aan op 180 graden. Meng alles door elkaar in een kom, dek een cake vorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Bak op 180 graden gedurende 40 minuten. Controleer met een tandenstoker dat de binnenkant droog is.
Haal het van de vorm uit en laat het afkoelen op een metaal rooster.
Geniet ervan!