Dit is voeding die jou blij maakt. Ik ben zo verliefd op #rainbowsnijbiet . Ik word meteen blij als ik naar hun kleur kijk en hun mooi vormen. Ze zijn niet allen kleurijk maar ok super lekker, super gezond en zo simpel te bereiden… ze zijn klaar in 10-12 minuten. Onder kun je lezen hoe ik ze bereid.
…
Deze bereiding gebruik ik vaak voor bladgroeten, zo als bijv. ook cavolo nero of palmkool.
Ik scheid de bladribben bij de blad met het gebruik van een mes of gewoon met de hand. De bladribben zijn hard en vezelrijk en daarom koken in een veel langere tijd dan de bladeren. Ik snij de bladribben in kleine stukken en de bladeren in grote grove stukken. Ik hou ze gescheiden.
Ik begin met het fruiten van de bladribben in (ca. 1 lepel) olijf olie met 2 teentjes knoflook voor 8-10 minuten. Ik begin eerst een paar minuten olie en knoflook alleen, als het een gouden kleur heeft voeg ik de bladribben toe. NB: ik deel de teentjes knoflook in 2, ik hak ze met opzet niet in klein stukjes want ze kunnen makkelijk verbranden en, daarnaast, wordt de knoflook smaak overheersend (in mijn mening natuurlijk).
Als de bladribben gekookt zijn maar toch nog “crunchy” voeg ik de bladeren aan toe met ca. 1 lepel sesam olie en wat fijne grijze zout. Ik blijf roeren voor een paar minuten en dat is het. Je bijgerecht is klaar. Wat extra sesam zaden als decoratie maken het bord af.
Super lekker met (volkoren) rijst en peulvruchten of ook een stukje vis. Lekker ook de dag daarna op je brood, om verandering in te brengen :-).