De smaak van de zee op het bord. Weer een hele simpele gerecht die iedereen blij kan maken, heel zomers en smaakvol. Ideaal als bijzondere voorgerecht tijdens een avond eten met vrienden maar ook als oplossing voor een snelle avond maaltijd (zo als voor ons was in dit geval).
…
Een paar dagen geleden had ik een raadsel gepost via de stories op Instagram… tagliatelle met? Het antwoord is NORI ! Ze waren in aanbieding bij Eko Plaza Rotterdam, misschien zijn ze er nog… weet ik niet. Ik ben echt de “koningin van de aanbiedingen”, die ene die altijd er in trapt… die uiteindelijk koopt dingen die ze niet nodig heef, zo maar… om iets anders te proven, die uiteindelijk vaak in de kast blijven zitten tot dat het niet meer houdbaar zijn… ja, ik ben die persoon …!
Dit keer de aanbieding is niet blijven zitten. Pasta, met een Italiaanse moeder… komt zeker op! Ik had bijna niks in huis, maar wel ingelegde tomaten met basilicum van nonna Rosa en garnalen in de diepvries. En zo kun je in 20 minuten een maaltijd in elkaar toveren die smaakvol is en ook gezond, zeker als vergezeld van wat groenten. In ons geval zijn vaak wat groenten in de vorm van rauwkost voor dat de pasta aan tafel komt.
Voor deze super simpele pasta heb je (ongeveer) nodig:
Ingrediënten:
400 g (nori) tagliatelle
500 g ingelegde tomaten of gepeelde tomaten die je zelf in blokjes kan doen (beter als in glas bewaard)
2 teentjes knoflook
4 lepels olijf olie
300 g garnalen
grijze zout zo nodig
verse peterselie en basilicum zo nodig
Bereiding:
Ik heb een groot pan met veel water (ca. 2 liters) op hoog vuur gezet om aan de kok te brengen. Tegelijkertijd, in een pan met antiaanbaklaag, heb ik de olie er in gedaan en de teentjes knoflook, in dikke schuifjes gesneden, toegevoegd. Ik heb ze gebakken tot een goud bruine kleur, dan heb ik de tomaten toegevoegd en ca. 5 minuten laten pruttelen met een paar bladeren verse basilicum. Als laatste heb ik de garnalen toegevoegd en ik heb ze laten garen voor nog 5-10 minuten (meer 10 want ze waren bevroren, anders 5 is genoeg!).
Toen het water kookte, heb ik grijze grove zout er in gedaan (ca. 1 overvloedig lepel) en de pasta er in gegooid. Na 4 minuten was de pasta al dente dus heb ik het afgegooid en met de saus direct in de pan gemengd, ook met wat fijn gesneden verse platte peterselie. En klaar!
Voor een bijzondere etentje mag je het ook mooi in een bord oprollen en met wat extra verse basilicum versieren. Buon Appetito.