De zomer is aangekomen! We kunnen zeker niet zonder ijs, vooral nu Nederland qua temperatuur een beetje Italië aan het worden is! Ik heb een ideale recept voor lekker en gezond chocolade-amandel ijs. En het is makkelijk te maken, ook zonder ijsmachine. Deze chocolade-amandel ijs heeft een lage glycemische index, is volledig plantaardig en alleen gezoet met gedroogd fruit. Ideaal als dessert of snack, zelfs voor de kleintjes.
…
Deze recept is echt super simpel. Je heb alleen een goeie mixer nodig, tijd en aandacht = liefde. Als je mixdr moeite zou hebben met het maken van een klontvrij mengsel, probeer dan de gedroogde abrikozen een paar uur te laten weken in het water die je dan gaat toevoegen om amandel melk te maken. Dan zullen ze zachter worden. Anyway, hieronder de ingrediënten en de bereiding stap voor stap. Genieten van!
…
Ingrediënten:
Amandelen (bio) 100 g
Water 400 ml
Gedroogde abrikozen 130 g
Kaneel 1 lepeltje
Rauwe cacao 25 g
…
Bereiding*:
Week de amandelen minstends 8 uur in water. Verwijder de schil door de amandel tussen je vingers te vrijven (als het niet lukt betekent dat ze behandeld zijn geweest, daarom heeft het de voorkeur voor biologische kwaliteit).
Doe de schil-vrije amandelen in een mixer met water, kaneel en 30 gram gedroogde abrikozen (ongeveer 3). Zet de mixer aan voor ongeveer 1 minuut op maximale snelheid of in ieder geval totdat een volledig glad en klontvrij mengsel is ontstaan.
Voeg de cacao en de rest van de abrikozen toe en herhaal het proces. Giet het mengsel in een bakje (bij voorkeur glas of keramiek) en zet het in de diepvries. Haal het om de 30 minuten uit de vriezer en roer het met een lepel. Herhaal de bewerking ca 4 of 5 keer totdat het de consistentie van ijs heeft bereikt.
Geniet!