Super snel en super simpel te maken, gezoet met gedroogd fruit, totaal plantaardig en onschuldig. Deze koekjes bevatten geen gluten, wel goeie vetten (van de amandelen). Last but not least, ze hebben een lage glycemische index dus we krijgen er geen ongezonde suiker pieken van. Heel veel redenen om het recept eens te proberen.
…
Gisteren had ik weer 4 kinderen over de vloer, en geen brood, geen taart, geen koekjes… niks, dus ik heb geïmproviseerd, zo als ik vaak doe. Dit recept is een variatie op een recept die nog simpeler is. Ik hoop om die recept ook gauw te kunnen posten.
Wat je hiervoor nodig hebt is een goeie mixer, ik gebruik de “bimby”, zo wordt het benoemd in de zuid Europese landen, beter bekend als “thermomix” in andere delen van de wereld. Het is hier in Nederland niet zo bekend maar sommige restaurants gebruiken het wel en… ik heb het wel eens gezien in Masterchef (zooooo lang geleden dat ik een uitzending gezien heb, ik mis het wel!).
Voor wie het wil proberen, hier zijn de ingrediënten:
150 g amandelen
200 g havervlokken
100 g gedroogde abrikozen
1 sinaasappel (ca. 150 g, zonder schil)
1/2 zakje natuurlijke bakpoeder (ca. 7-8 g)
1 lepel kaneel
Ik heb de amandelen, de gedroogde abrikozen en de helft van de havervlokken in de bimby gedaan en zo’n 20 seconden op hoge snelheid naar poeder gereduceerd.
Daarna heb ik de sinaasappel schil geraspt en de sinaasappel gepeld en alles aan het poeder toegevoegd samen met het half zakje natuurlijke bakpoeder en 1 lepel kaneel. Ik heb de blender weer geactiveerd tot dat het een deeg werd (20-30 seconden).
Vervolgens heb ik de mengsel in een kom gedaan en de rest van de havervlokken toegevoegd en gemengd. Ik heb er in totaal 12 balletjes van gedraaid en met mijn hand plat gemaakt (het mengsel is vrij nat, het helpt om de palm van je handen elke keer een betje nat te maken).
Ik heb ze op een ovenschaal gelegd afgedekt met bakpapier en gebakken op 180 graden voor 12-15 minuten. Na 8 minuten heb ik ze omgedraaid.
Zo snel als ze klaar waren, zo snel waren ze op!