Oktober 6 2018, 14:00 uur, bij EKOPLAZA, Nieuwe Binnenweg 240, Rotterdam
Schrijf je hier in voor de workshop!
In de maand mei en juni 2018 heeft Fabiana Toni mee gedaan aan de campagne MAAK KANKER KANSLOOS van de Daniel Den Hoed Fonds. Samen met EKOPLAZA en andere partijen (Airbnb, Home Sharing Club Rotterdam, Bakkerswerkplaats), heeft Fabiana Toni een “blije taarten actie” in gang gezet. Tijdens de “week for good”, heeft ze met vrijwilligers in een dag 46 taarten gebakken en tijdens de hele campagne heeft ze elke week een workshop gegeven bij EKOPLAZA Nieuwe Binnenweg 240. In totaal heeft ze meer dan 66 taarten gebakken waarvoor ze een bedrag van 1.641 euro’s verzameld heeft. Hiervoor dank aan alle partijen en alle mensen die deze actie ondersteund hebben via het bestellen van een taart of het mee doen aan een workshop!
Oktober is de borstkanker maand en daarom wil ze nog iets organiseren rond kanker preventie: een workshop om geheel natuurlijk en volkoren taarten te leren bakken die passen bij het advies voor kanker preventie van de WKOF.
Wat zijn “Blije Taarten”?
Blije taarten staat voor taarten gemaakt met natuurlijke ingrediënten (biologisch/biodynamisch), vol van smaak en levensenergie. Van Blije Taarten worden wij niet alleen blij maar ons lichaam ook door de goeie voedingsstoffen!
Tijdens de workshop op 6 October, zal je een “Blije Appel Taart” bakken die gemaakt is met geheel plantaardige ingrediënten: appels, rozijnen, kaneel, citroenschil, sinaasappelsap, volkoren speltmeel, amandelen, walnoten, olijfolie en natuurlijk bakpoeder op basis van wijnsteen. Je bakt je eigen taart die je mee naar huis kunt nemen.
prijs: 20€ + vrijwillige donatie*
wanneer: zaterdag oktober 6, 2018, 14:00 uur
waar: EKO PLAZA, Nieuwe Binnenweg 240
inschrijvingen: click hier of stuur een mail naar info@deblijetaart.nl
*het is nog steeds mogelijk om te doneren aan de campagne MAAK KANKER KANSLOOS via deze link: https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/fabiana-toni
Over Fabiana
Fabiana Toni (44) is architect, foodblogger en airbnb host in Rotterdam. Na borstkanker heeft ze haar levensstijl aangepast en is ze bewuster geworden van welke voedingsstoffen goed zijn voor onze ontwikkeling en behoud van onze gezondheid. Sindsdien gebruikt ze haar creativiteit om gezonde, voedzame, lekkere recepten te bedenken die ze via haar blogs en Instagram/Facebook pagina (deblijetaart.nl, byebyesalsiccia.com) en de Italiaanse site SANACUCINA deelt. Ze houdt van experimenteren met “volwaardige” ingrediënten maar ook het her-interpreteren van traditionele recepten in een gezonder jasje. Via sociale media wil zij mensen inspireren om te veranderen in een richting die ons kan helpen om weer in balans te komen, met onszelf maar ook met de wereld eromheen.