Een volledig plantaardige pasta, rijk aan vezels en voedingsstoffen, ideaal voor een snelle maaltijd halverwege de week.
…
Het positieve aan het koken van een ongelofelijk hoeveelheid gerechten voor het oudejaarsdiner is dat je veel overgebleven eten hebt en dat je er dus meerde dagen van kunt leven :-). Wij zijn er bijna doorheen maar we hebben nog “Castelluccio linzen”, dus vandaag wordt het vast (volkoren) PASTA MET LINZEN. Geen probleem. Dit is mijn favourite “detox voedsel”!
Jammer genoeg is het morgen de verjaardag van mijn zoon, dus… hier gaan we weer! Maar om het recept voor deze super simpel, super voedzaame en natuurlijk super lekkere recept!
…
Ingrediënten:
250 g volkoren bio spelt Pasta (hier: ditali)
80 g linzen (gedroogd, bijv. beluga linzen)
1 teentje knoflook
2 kleine uien
4 lepels olive olie (beter koud geperst)
oregano
grijze zout
Procedure:
Leg de linzen in een pan met ten minste tweemaal het water, voeg een teentje knoflook toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gedurende 20-25 minuten of in elk geval totdat het water is opgenomen.
Snijd intussen de uien in dunne repen en bak ze in olie in een pan met anti-aanbak laag. Voeg een snufje grijze zeezout toe. Wanneer de ui een mooie gouden kleur begint te krijgen, voeg je de eerder afgedraineerde linzen toe en bak je deze ongeveer 5 minuten in de pan.
Vul een pan met veel water (minimaal 2 liter). Breng aan de kook en voeg grof geheel zeezout toe. Zodra het water begint te koken, giet de pasta er in en wacht op de kooktijd die op de verpakking staat aangegeven. Giet de pasta af en meng met de linzen en ui. Kruid af met goeie kwaliteit gedroogde oregano.
….
“Ditali” zijn perfect voor deze pasta gerecht, maar zijn ze te vinden in een gespecialiseerde Italiaanse winkel. Elk ander type pasta zou ook kunnen.